Dr. Leen De Bruyn

Maak een afspraakDr. Leen De Bruyn behaalde in 1997 met onderscheiding haar artsendiploma aan de Universiteit Antwerpen.

Tijdens haar studies geneeskunde volgde zij de opleiding tot Klassiek Homeopaat aan de Internationale School voor Klassieke Homeopathie te Hechtel.

Tijdens haar huisartsenopleiding volgde zij stage in de Praktijk voor Integrale Geneeskunde te Riemst bij Dr. G. van de Beek en Dr. Resie Moonen waar zij een degelijke praktijkopleiding genoot tot homeopatisch huisarts.

Daarna volgde zij de Master na Master opleiding Jeugdgezondheidszorg en was zij een aantal jaren actief in de preventieve sector (Kind en Gezin en CLB). Ondertussen startte zij haar eigen zelfstandige praktijk als homeopatisch huisarts.

Dr. Leen De Bruyn was een tijdlang werkzaam in de gehandicaptenzorg, waar zij zich naast volwassenen en ouderen met een aangeboren handicap, ook toelegde op NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Dr. De Bruyn is LEIF arts (levenseinde informatie forum).
Als LEIF arts geeft zij advies aan collega huisartsen betreffende euthanasievragen.
Zij specialiseerde zich in palliatieve zorg, o.a. in 2015 volgde zij het interuniversitair postgraduaat palliatieve zorg.
Zij is lid van de Genkse werkgroep palliatieve zorg die de palliatieve thuiszorg verder uitbouwt.